Ropot

Înscrisă de: Sorin Rechiţan
Ropot
Data publicării: : 23 Mai 2005, vizualizări:: 6508
Localizare geografica: România, Muntii RETEZAT, Lacul Bucura
Album (slideshow): Masivul Retezat
Echipament folosit: Nikon F801+Tokina AT-X 20-35mm f 2, 8 + ND4
Descriere: 18 Mai 2005. În stânga imaginii, vf. Custura Bucurei.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Minerva Vincze Minerva VinczeAdministrator Alpinet , Marţi, 24 Mai 2005, 1:40

Excelent! Foarte frumos:-P:-)

cătălin pobega cătălin pobega, Marţi, 24 Mai 2005, 9:01

aud parca si vuietul!:-D

Ioan Şteţca Ioan Şteţca, Marţi, 24 Mai 2005, 10:03

vjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj!:-D

Cosmin Sava Cosmin Sava, Marţi, 24 Mai 2005, 22:16

Ce timp de expunere ai folosit, daca mai retii?:-P

Sorin Rechiţan Sorin Rechiţan, Miercuri, 25 Mai 2005, 19:02

1/2s. Fără filtru neutru era undeva pe la 1/8s. Cu diafragma 22.:-)

Fără foto R Man, Luni, 6 Iun 2005, 7:55

As fi vrut sa pun aceasta minunata poza pe "desk-top", ca sa o privesc mai des, dar din pacate nu mai am voie...:-(

Fără foto Andrei Berghes, Luni, 6 Iun 2005, 14:35

poate cea mai reusita poza care a aparut pe Alpinet de cand exista...

Alex Axon Alex Axon, Marţi, 7 Iun 2005, 0:37

faina rau de tot!:-D

Fără foto hangan liana maria, Duminică, 12 Iun 2005, 23:36

poza e super!!!! felicitari

Fără foto Dragos Nestor, Vineri, 17 Iun 2005, 14:42

Este o poza foarte frumoasa!!! ai folosit ceva filtre sau prelucrari?

Sorin Rechiţan Sorin Rechiţan, Sâmbătă, 18 Iun 2005, 17:29

Un filtru neutru ND4 (pentru a lungi timpul de expunere) si trepied.:-)

Fără foto Mircea Cusniriuc, Luni, 20 Iun 2005, 22:35

prim planul, excelent ca si compozitie, cred ca background-ul ceva putin mai clar sau chiar absolut neclar ar fi dat o nota deosebita, nu stiu e doar o parere. Oricum o "poza" care-mi place.felicitari!!!!

Attila Varodi Attila Varodi, Miercuri, 22 Iun 2005, 15:50

Mi se pare mult prea dezechilibrata imaginea. Subiectul din prin plan ocupa jumatate de imagine. Ma zgarie la ochi.:-(

Sorin Rechiţan Sorin Rechiţan, Miercuri, 22 Iun 2005, 15:52

Ba chiar ceva mai mult de jumătate...:-)

Despinoiu Eduard Despinoiu Eduard, Miercuri, 22 Iun 2005, 17:27

Domnu Attila! Nota este exagerata! Aici nu aveti pic de simt! M-ati dezgustata total! Nota aceatsa ar trebui reclamata! Si taiata! Daca vreti sa "detronati" o fotografie de pe locul 1, bunul simt nu cred ca va spune sa aplicati nota 2! :-x

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Miercuri, 22 Iun 2005, 17:39

Probabil ca nisipul din apa zgiriie...:-?
Sorine, tot respectul pentru ca nu reclami niciodata, indiferent ce note primesti. Poate cei care fac scandal in mod excesiv ar trebui sa ia aminte...

Fără foto Elena Bellu, Miercuri, 22 Iun 2005, 18:05

De fapt, nota DOI (2) este a lui Attila Varodi pentru Attila Varodi.

Fotografia lui Sorin Rechitan nu numai ca nu a pierdut nimic din frumusetea sa, dar demonstreaza cu brio ca imaginile foarte bune a fotografilor foarte buni trezesc constant admiratie si respect in unii, si, mai ales, invidie ranchiunoasa (manifestata grosolan) in altii, precum Attila Varodi, ca sa alegem un exemplu absolut la intamplare.

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Miercuri, 22 Iun 2005, 19:21

   Încadrare aproape perfectă! Subiect de prim plan oglindit în titlu perfect, imagine ce încântă ochiul, şi te face să simţi, să auzi susurul apei!
Dom' Attila, cu asta"ai dat cu mucii în făsui" şi nu înţeleg de ce, ce ai de caştigat sau de pierdut?
Oare de ce?:-(

Attila Varodi Attila Varodi, Luni, 18 Iul 2005, 10:20

Sunt dator cu o explicatie:
Poza intr-adevar nu este chiar de nota 1. Insa poza nu este de locul 1 in top. Erau alte poze mult mai bune ca si asta care erau pe locul 4-5. Si asta se intampla din cauza "VOASTRA", cei care habar nu aveti sa criticati o poza. O cascada pozata cu timp de expunere lung, care defapt este si normal sa fie asa, iti fura ochii si o notezi cu 10. Alta poza care este A/N si iti transmite un mesaj, pe care "VOI" o vedeti o poza decolorata si o notati cu 6-7 ajunge in spate.
Aproape toti fotografii care aduceau mai demult poze artistice in top au renuntat la alpinet din acest motiv.
Mai demult am scris un mesaj pe forum in care ceream sa fie un juriu format din fotografi profesionisti. Se pare ca nu a interesat pe nimeni.
Nu am nimik de impartit cu Sorin. Are si poze bune. Chiar foarte bune. Reprosul nu era pentru el ci pentru "VOI".

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Luni, 18 Iul 2005, 10:46

Iar tu, Attila, esti detinatorul adevarului absolut si singurul in stare cu claritate calitatile unei fotografii. Prin urmare, esti singurul capabil sa notezi cum trebuie si chiar te crezi indreptatit sa dai o nota proasta, mai proasta decit cea pe care o fotografie o merita de fapt, ca sa "NE" contrabalansezi. Nu ti se pare ca esti penibil? Propun sa se faca un juriu format din tine, Attila Varodi si Varodi Attila care sa noteze fotografiile in exclusivitate, iar "NOI" ceilalti, fraierii, sa ne uitam umil si cu admiratie la exercitiul tau de virtuozitate.
Imi provoci mila...

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Luni, 18 Iul 2005, 14:19

Erata: mai sus, in primul rind, a se citi "sa vezi cu claritate":-)

Attila Varodi Attila Varodi, Luni, 18 Iul 2005, 17:32

No coment, any more...

Attila Varodi Attila Varodi, Luni, 18 Iul 2005, 17:35

Imi cer scuze ca v-am jignit. Nu am sa va mai deranjez de acum incolo pe acest site. Toate cele bune.

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Marţi, 19 Iul 2005, 11:26

Cosmin inainte sa te pronunti, ia si studiaza contributia lu' Attila pe acest site... comparativ cu aportul tau.
Nu vreau sa ma erijez in detinatorul adevarului absolut, dar arogantza din ultima vreme a unor alpineti aparuti ca ciupercile dupa ploaie in era digitala... care nu suporta criticile (ca sa nu vorbesc de notarea) capodoperelor proprii scoase din jdemii de cadre trase in tura de dumineca in Bucegi cu hashpeul, este cel putin revoltatoare si contraproductiva...
Aceste personaje uita ca oameni precum Attila Varodi si multi altii, au contribuit la dezvoltarea acestui site atunci cand poate era mai multa nevoie de acest lucru, si acum is luati peste picior si exilati, pentru ca au o opinie diferita de cea a "gloatei"... personal mie-mi provoaca m(s) ila astfel de specimene.

Fără foto florin borzan, Miercuri, 20 Iul 2005, 11:33

Cred ca e o mare nedreptate ce se face acestei fotografii si poate ca administratorii ar trebui sa se autisesizeze pentru a indrepta aceste "excese de zel" negative pe care se simt unii datori sa le produca, probabil in lipsa de altceva mai bun.in alta ordine de idei m-am uitat putin pe minisite-ul domnului varodi ca sa vad cum zicea domnul humelnicu "contributia lu' attila" si trebuie sa recunosc ca are niste poze ''pretty good" cum zic americanii fara a fi insa exceptionale.apoi am avut curiozitatea sa ma uit la notele acordate de domnul varodi in ultimele zile.surpriza! printre alte calificative acordate cele date pozelor lui sorin rechitan sint de la "imi zgirie retina" pina la maxim "imi place" ceea ce pentru mine spune mult.domnul varodi are anumite frustrari legate de fotografiile clar mai bune ca ale domniei sale in special ale lui sorin pe care cred ca il considera un competitor direct inferior lui.asa incit notele excelente pe care le primeste acesta sint convins ii provoaca destula furie.apropo domnul varodi n-a mai produs nimic cam de mult, nu?(ultimele fotografii inscrise sint datate 2002).a putea sa va spun si asta de ce dar cam multa psihologie pentru un singur mesaj, nu?:-D.asa ca in concluzie ii rog pe administratori(si cred ca sint in asentimentul tuturor) sa indrepte "greseala" domnului varodi si sa strearga rusinea aceea de nota.nu face cinste nimanui, mai ales siteului.

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Miercuri, 20 Iul 2005, 12:37

Hume, nu am spus niciodata ca am avut o mare contributie pe Alpinet. Poate este un pic de comoditate, eu as zice mai mult lipsa de timp.
Reactia mea a fost de felul in care Attila a pus problema. Intotdeauna am fost contra reclamarii excesive a notelor si asta se poate verifica usor. Dar Alpinetul este un site deschis tuturor si nu numai celor initiati. Asa ca... trebuie sa acceptam si anumite chestii care nu ne convin, eventual o spunem, dar fara excese. Mie mi s-a parut exces sa notezi cu nota minima o fotografie iar dupa aceea sa spui senin ca merita mai mult, dar ai avut o reactie contra masei. Unde este obiectivitatea pe care o cerem celorlalti?
Pe Attila nu l-a exilat nimeni. Imi pare rau ca in urma comentariului meu a decis sa plece, dar daca asta este hotarirea lui nu am ce sa fac. Probabil ca este mai usor sa te superi si sa pleci trintind usa decit sa spui ca ai gresit. Daca se considera ca eu am gresit, sint gata sa imi cer foarte sincer scuze.

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Miercuri, 20 Iul 2005, 12:39

Erata: rindul 3, "a fost determinata"

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Miercuri, 20 Iul 2005, 13:05

  Dl. Attila, la explicaţie, îţi împărtăşesc dreptatea! Ai mare dreptate, la fotografierea cascadelor cu timp lung de expunere, prima data gândul ducându-mă la calendarele lucioase din plastic de pe pereţii bodegilor, chinezeşti, cu imagini paradisiace, majoritatea cascade, realizate in condiţiile de mai sus.
  Însă, pe Alpinet sunt 10650 de membri, care vor sa vada un TOP prin ochiul critic al tuturor, nu prin ochiul critic al "criticilor fotografi" (na c-am zis-o):-D, acest lucru daca ar fi realizat, devine periculos pentru înclinaţii spre unii, juriul format din fotografi profesionişti fiind blamat tot timpul.
  Alpinet e spectacolul oferit de toţi pentru toţi, nu de un cerc restrâns de fotografi profesionişti. Cineva tot pe acest site m-a facut cu ou şi cu oţet pentru "veleităţile" mele de profesionist în fotografie, lucru de altfel departe de obiectivul meu şi calităţile mele (tind spre perfecţionare, dar nu ating acest lucru).
  Cosmin avea şi el dreptate la contrabalansare, se ştie doar că, cu o rândunică nu se face primăvara!:-D Pai nu?
  Cât despre era amintită de Hume, cea digitală, în tura de weekend din Bucegiul scârnăvit de gunoaiele norodului... mda, acest lucru trebuie să dea de gândit...:-(
  Oricum, fotografia respectă privitorul şi nu aduce a chinezisme, şi la acest lucru a greşit dl. Attila, când a notat! Părerea mea!:-)
  Se poate face însă o secţiune "artistică", unde sistemul de selecţie al fotografiilor şi al notării să nu fie accesibil decât profesioniştilor! Iar noi, gloata, să fim doar admiratori!

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Sorin Rechiţan
 1-20 din 539
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
FotografieComentariuData
Taul Portii
Florin Stana
Un cadru excelent prin cromatica naturala si compozitia echilibrata:)
28 Dec
Bloody Dolomites
Sorin Rechiţan
Am suprapus doua filtre gradual-neutre. Unul nu era suficient:)
5 Dec
The road to El Chalten
Septimiu Bizo
As merge si in patru labe pe asfaltul asta...chiar de ar fi presarat cu pioneze:) Excelent cadru:)
2 Dec
8888
Alexandru Badulescu
Un macro desavarsit:)
2 Dec
Creasta Kuffner
cătălin pobega
Extraordinara:)
2 Dec
Cetatea lui Negoi
Teo Paraschiveanu
Excelenta cromatica:)
2 Dec
Cadini
Sorin Rechiţan
Multumesc pentru aprecieri:) Nu e soarele ci lumina Refugiului Di Auronzo:)
3 Dec
Sansuiga
Dorin Bofan
Excelenta:-)
30 Oct
Noaptea marilor speranţe
Dan Tăuţan
Buna compozitie si expunere:-)
18 Ian
”Bad Lands”
Sorin Rechiţan
:-D Data viitoare am sa incerc sa iau acelasi cadru cu un teleobiectiv...am sa te anunt daca reusesc...:-P
19 Sep
abc de Făgăraş 2
Teo Paraschiveanu
Excelent jocul de culori oferit de pestritele corturi:-)
19 Sep
Quetzalcoatl
Sorin Rechiţan
Multumesc tuturor pentru aprecieri:-)
2 Sep
Quetzalcoatl
Sorin Rechiţan
Camera Model Name
Canon EOS 40D
Firmware
Firmware Version 1.0.5
Shooting Date/Time
20.08.2008 21:49:15
Tv(Shutter Speed)
1/4Sec.
Av(Aperture Value)
F5.6
Metering Modes
Evaluative metering
Exposure Compensation
0
ISO Speed
100
Lens
EF-S10-22mm f/3.5-4.5 USM
Focal Length
18, 0 mm
Image size
3888 x 2592
Image Quality
RAW
Flash
Off
White Balance
Auto
AF mode
One-Shot AF
Picture Style
Landscape
Parameters
Tone Curve: Standard
Sharpness level: -
Pattern Sharpness: -
Contrast: 0
Sharpness: 4
2 Sep
Adulter:)
Sorin Rechiţan
Eu să iubesc și altul să ``călărească``?:-P:-D
12 Aug
Alpinetus ferratus dolomiticus
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
:-P
10 Aug
Alpinetus ferratus dolomiticus
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Inspectie tehnica?
10 Aug
Regrupat
Silviu Silaghi
Metalul....:-D
8 Aug
O baie binemeritata:-D
Theodor Bunica
La multi ani! Si tie, si aparatului...:-D:-P
8 Aug
'napoi in Fagaras:)
cătălin pobega
La multi ani!:-D Te ajut cu echipamentul?:-P
8 Aug
cînd muntele este departe
georgel curte
Pelicani?:-P:-D
8 Aug
Comentarii înscrise de Sorin Rechiţan
 1-20 din 539
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2022