Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Turiști blocați în Munții Făgăraș : News

Bookmark and Share

Turiști blocați în Munții Făgăraș - Fri, Jun 3, 2011, 10:25 am, visited 4601 times


Opt turiști au rămas blocați de joi seară în Masivul Făgăraș, la cota 2.000, unul dintre ei fiind grav rănit, altul având hipotermie, iar salvamontiștii și jandarmii care au reușit să ajungă la ei au cerut sprijinul unui elicopter care să îl coboare de pe munte pe turistul rănit .
Potrivit șefului Serviciiului Salvamont Sibiu, Adrian David, turiștii sunt din Chișinău și încercau să ajungă în zona centrală a Munților Fășăraș, pornind dintre partea de nord, din localitatea Victoria (județul Brașov).
 
" Turiștii au pornit de la Victoria și încercau să ajungă în zona centrală. S-au blocat pe Valea Viștea, în apropiere de Vârful Moldoveanu, și au anunțat echipele de salvare ", a declarat corespondentului MEDIAFAX Adrian David.
 
Șeful Salvamont Victoria, Tomas Bross, a declarat, la rândul său, că turiștii au rămas blocați la o altitudine de 2.000 de metri, iar câțiva dintre ei au alunecat pe o porțiune de zăpadă.
 
El a spus că doi dintre turiști sunt răniți, unul fiind lovit la cap și imobilizat total, iar celălalt având leziuni la membre.
 
Potrivit sursei citate, la fața locului estre așteptat un elicopter care să îl preia pe turistul grav rănit, în timp ce ceilalți turiști vor fi coborâți ajutați de salvamontiști și jandarmi.
 
Șeful Salvamont Victoria a precizat că salvamontiștii au fost anunțați despre acest caz joi seară, în jurul orei 20.00, iar la ora 01.00 echipele de salvamontiști au ajuns la turiști și le-au acordat primul-ajutor, iar peste noapte s-au adăpostit într-un cort.

 

http://www.mediafax.ro/social/turisti-blocati-in-muntii-fagaras-salvamontistii-au-cerut-sprijinul-unui-elicopter-8310083/ 

Daniel Stefănescu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Vistea  
Muntii FAGARASULUI - Izvorul Moldoveanu  
Muntii FAGARASULUI - Varful Moldoveanu  
Muntii FAGARASULUI - Orasul Victoria  
Muntii FAGARASULUI - Comuna Vistea  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Vf. Vistea Mare  
Muntii FAGARASULUI - Portita Vistei  
Muntii FAGARASULUI  
Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.