Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet articles archive - Oameni cu inima alaturi de Ea, mama natura

  • Alpinet
  • Oameni cu inima alaturi de Ea, mama natura
Bookmark and Share

Oameni cu inima alaturi de Ea, mama natura
Untitled Document Oameni cu sufletul alaturi de Ea, mama natura Nu stiu daca ati aflat dar în august vara aceasta în masivul Piatra Craiului s-a refacut Refugiul Spirlea (unii il cunosc sub numele de Spirla) cu ajutorul unor mici cercetasi din Bucuresti si câtiva iubitori de drumetii din Brasov… Timp de 2 saptamani s-a lucrat cu îndârjire si dragoste pentru a putea deveni un refugiu mai primitor si mai frumos… Unii au contribuit cu bani pentru a putea cumpara materiale (s-au cautat sponsori, sau din buzunarul propriu) altii au dat o mâna de ajutor la aducerea materialelor din Plaiul Foii si la munca depusa pentru ridicarea refugiului, altii s-au oferit sa ii adaposteasca la terminarea lucrarii pe cei care aveau tren spre orasul lor abia a doua zi (iar ei nu aveau la cine sa doarma o noapte). În tot acest timp s-a cautat un mod de a reusi alcatuirea unor meniuri cât de cât mai valoroase din punct de vedere al caloriilor necesare energiei, s-a cautat pe cât posibil gasirea unor activitati pentru fiecare în parte reusind în felul acesta adaptarea fiecaruia dintre ei la necesitatile grupului. Nu pot sa va descriu ce au putut realiza acesti oamenii doar din dragoste pentru natura, pentru tot ceea ce este frumos si care nu a fost distrus de rautatea altora pe care sincer nu îi putem numi oameni iar alt cuvânt nu gasim pentru a le face o caracterizare…. Fete si baieti au carat capriori, lambriu de prima calitate, cutii cu vopsele si cu scule, kilograme de cuie, mâncare plus echipamentul lor necesar (corturi, saci de dormit, îmbracaminte adecvata, etc). Numai cei care merg pe munte stiu ce înseamna cu adevarat sa faci un lucru din dragoste, sa lasi o parte din sufletul tau acolo în munti unde poate ca nu vei reveni prea curând sau poate niciodata, dar cu siguranta ca îti vei aduce aminte cu placere de locurile… Sunt doar câteva rânduri simple scrise de un om simplu, dar care ar vrea sa faca cunoscut si altora ceea ce stie si care vrea sa multumeasca din tot sufletul acelor oameni care ocrotesc natura si sprijina activitatiile iubitorilor de munte. Multumesc în special grupului de cercetasi din Bucuresti si brasovenilor Stefan si Claudiu Mihalache, Misu, Creata (Andreea Bodin), Adriana Mihalache, Pichi, Bogdan (Popey), Ciprian copilul, si altii. Cu simpatie si respect, Alina Bodin Brasov P.S. data viitoare va promit sa anexez si câteva poze recente ale Refugiului Spirlea!
Author: Alina Bodin
Uploaded by: Bodin Alina
Views: 10174, Last update: Sun, Sep 30, 2001Links to the Mountain Guide:
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Comment
Fără foto Octavian Marin, Wed, May 22, 2002, 12:22 am

am fost si am vazut ce au facut acei oameni pentru noi care iubim muntele .va multumesc pe aceasta cale .cred ca in numele tuturor.

Fără foto Zahariuc Mihail, Mon, Dec 30, 2002, 4:19 am

adevarul e ca am ramas placut surprins de felul in care arata refugiul in nov.2002. Ma pregateam deja dupa coborarea pe lanturi sa inhalez o tona de fum!!! dar....nu a fost sa fie; mii de multumiri celor care au depus efort la refacerea adapostului, si celor care vor sti sa intretina si sa aprecieze munca altora. Shi ca tot vine revelu' ---La multi ani de la Timisoara--- pt. toti iubitorii de munte shi de Piatra Craiului!:-D:-D:-D

Comments for this article
Login or register to comment