Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Curent electric refugii Făgăraș : Știri

Bookmark and Share

Curent electric refugii Făgăraș - Joi, 25 Aug 2011, 16:40, vizitată de 6958 oriCurent electric la refugiile de creastă din masivul Făgăraș

București, 25 august 2011: Asociația pentru Ecologie și Turism Montan Ecoxtrem a montat cu sprijinul Serviciului Salvamont Argeș panouri fotovoltaice la refugiile de creastă din masivul Făgăraș.

 

Panourile fotovoltaice sunt echipamente care transformă energia solară în energie electrică și reprezintă cea mai eficientă soluție pentru a asigura electricitate în locurile izolate. Scara, Cota 2000, Fereastra Zmeilor, Podul Giurgiului, Fereastra Mică și Iezer sunt cele 6 refugii din munții Făgăraș unde iubitorii muntelui vor avea lumină și unde își vor putea încărca telefoanele mobile, aparatele foto, GPS sau alte dispozitive electronice la prizele tip “bricheta de masina”. 

“Initiațiva a venit din partea lui Dan Enea, un argeșean cu inima mare, care deși este stabilit în SUA, a rămas cu gândul la drumețiile din munții României. Prin acest proiect, Dan Enea - HighTech Passport și Asociația Ecoxtrem speră să încurajeze turismul de trekking și aventură din țara noastră, precum și să contribuie la aprofundarea conceptului de dezvoltarea durabilă, prin folosirea surselor regenerabile de energie” a declarat Oana Pîrjolea, Președintele Asociației Ecoxtrem. Panourile și materialele necesare proiectului au fost asigurate de compania HighTech Passport si furnizate de Petawatt Energia, costul acestora ridicându-se la 6000 de dolari. Panourile au fost montate în a doua jumătate a lunii august, de către membrii Asociației Ecoxtrem cu sprijinul Salvamont Argeș.

 

“Sperăm ca oferind posibilitatea turiștilor de a avea în permanență un telefon încărcat pentru a apela serviciul salvamont sau de a se putea localiza prin GPS, să putem preveni foarte multe din situațiile care altminteri ar putea degenera în accidente grave, micșorând astfel numărul intervențiilor” a menționat Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

 

Această intiativa constituie o premieră în țara noastră și este un proiect pilot pentru a înțelege cât de pregătiți suntem să ne folosim de aceste resurse cu respect, fără a le deteriora sau sustrage. Cu siguranță un rezultat pozitiv va atrage după sine și alte proiecte de investiții și, sperăm, demersuri ale autorităților locale și centrale în vederea utilării celorlaltor refugii din munții României, în linie cu Directivele UE privind sursele regenerabile. 

 

Asociația pentru Ecologie și Turism Montan Ecoxtrem

AETM Ecoxtrem a fost fondată în anul 2003 cu scopul de a învăța tinerii pasionați de expediții montane și sport extrem să gestioneze situațiile limită în care se pot găsi pe munte. În acest moment, activitatea asociației constă în implicarea în proiecte ecologice, amenajare trasee turistice, precum și organizarea de școli montane unde cursanții sunt inițiați în: alpinism, escalada, trekking, educație ecologică, tehnici de supraviețuire, prim ajutor, orientare turistică.HighTech Passport, Ltd.

Este o companie fondată în 1992 în Silicon Valley al cărei principal obiect de activitate este localizarea produselor software. Din anul 2004, compania are deschisă o sucursală și la București. Printre clienții companiei se număra binecunoscuții Yahoo! și Paypal.

Club EcoXtrem


Legături cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI - Lacul Podu Giurgiului  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Berevoiescu  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Zarna  
Muntii FAGARASULUI - Vârful Scara  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Vistea  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul Scara  
Muntii FAGARASULUI - Transfagarasan  
Muntii FAGARASULUI - Varful Scarisoara Mica  
Muntii FAGARASULUI - Podul Jibrii  
Muntii FAGARASULUI - Valea Scara  
Muntii FAGARASULUI - Stina Podu Giurgiului  
Muntii FAGARASULUI - Izvorul Podul Giurgiului  
Muntii FAGARASULUI - Compl.Turistic Sambata  
Muntii FAGARASULUI - Refugiul si Lacul Caltun  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Zmeilor  
Muntii FAGARASULUI - Fereastra Mare a Simbetei  
Muntii FAGARASULUI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cabana Turnuri-Cabana Podragu

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.