Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Eco Agent Voluntar - Miercuri, 15 Iun 2011, 17:24, vizitată de 2760 ori


În luna iunie, Asociația Ecologică Floare de Colț a susținut  și implementat proiectul pentru tineret ECO AGENT VOLUNTAR finanțat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret – Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Dâmbovița, și realizat în parteneriat cu Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” și Grupul Școlar Industial „Nicolae Ciorănescu” din Târgoviște și Primăria orașului Fieni.

La proiect au participat 6 echipe de câte 5 tineri voluntari din județul Dâmbovița, selectați pe baza unor seturi de fotografii, realizate în orașul Târgoviște, care au surprins aspecte negative de mediu, ale vieții cotidiene.  Au urmat apoi activitățile  din zona montană, desfășurate în perioada 10-12 iunie 2011 de identificare și fotografiere a unor probleme în zona sudică a masivelor Bucegi și Leaota. Tinerii au parcurs șase trasee plecând de la Centrul de Agrement „Vânătorul” spre: Moroeni, Cheile Orzei, Valea Răteiului, Valea Brăteiului,  Cariera Lespezi și Rezervația Plaiul Domnesc. Și dacă în oraș, fotografiile au surprins în special gunoaie aruncate airea, poluare industrială, câini vagabonzi sau clădiri care stau să cadă, la munte tinerii au observat și fotografiat cu ușurință urmele trecerii „pantofarilor” sau „fripturiștilor”, rănile lăsate de natura dezlănțuită sau efectele defrișărilor masive. La final, echipele au întocmit câte un raport al activității lor, iar apoi s-au întrecut în concursul „Cel mai tare Eco Agent Voluntar”. După trei zile frumoase, contrar previziunilor meteorologice, tinerii s-au întors acasă cu un bagaj de cunoștințe îmbogățit, mai conștienți, mai responsabili și de ce nu, mai veseli și mai entuziaști, așa cum le stă bine la vârsta lor!
Asociația Ecologică Floare de Colț va încerca să repare unele dintre aceste probleme identificate, în următoarele sale proiecte, Voluntar la Plaiul Domnesc și Voluntar pentru Leaota, proiecte care vor avea ca activități ecologizarea unor zone și refacerea unor marcaje turistice tot în această vară, urmărind să stimuleze participarea tinerilor din judeșul Dâmbovița la acțiuni de voluntariat în sprijinul respectării și protejării naturii, având în vedere faptul că  ne aflăm în Anul European al Voluntariatului.

Prof. Prundaru Marius
Presedinte AEFC

Ileana Bocanciu


Legături cu Ghidul Montan:
Munceii INTORSURII - Intorsura Buzaului  
Muntii LEAOTA - Cabana Leaota  
Muntii LEAOTA - Varful Leaota  
Muntii BUCEGI - Cantonul Bratei  
Muntii BUCEGI - Saua Lespezi  
Munceii INTORSURII  
Muntii LEAOTA  
Muntii BUCEGI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.