Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Carpathian Adventure 2005 - Luni, 25 Apr 2005, 14:55, vizitată de 8825 ori


Notă de presă
Tîrgu Mureș, 22 aprilie 2004

La 15 aprilie 2005 au început înscrierile pentru ediția a V.-a a competiției internaționale de aventură, Carpatian Adventure 2005, cea mai mare competiție outdoor din Europa de Est, în organizarea societății Outward Bound Romania în colaborare cu Perpetuum Mobile asistați de salvamontițtii din județul Bihor.
Pe lângă provocarea fizică și psihică extremă, competiția oferă anual o ocazie unică de a cunoaște într-un fel inedit zonele montane din România. Edițiile anterioare au avut loc în Cheile Bicazului și M-ții Hășmașu Mare (2001), M-ții Călimani și M-ții Gurghiului (2002), M-ții Harghita (2003), M-ții Parâng și Latoriței (2004). În 2004 au participat din România, Ungaria, Statele Unite 33 de echipe la competiție și dintre cele 12 echipe finaliste la aventura îngreunată și de condițiile vitrege cauzate de vreme nefavorabilă a ieșit campioană echipa Alpinsport din Sfântu-Gheorghe.
Traseul competiției din anul curent va parcurge Lacul Fântânele, M-ții Bihor și Vlădeasa, unde competitorii sunt așteptați de peisaje și aventuri extraordinare. Echipele trebuie să parcurgă un traseu stabilit pe jos, cu bicicletă, cu pluta, coboară de pe stânci, parcurg canioane, peșteri.
În premieră în istoria CA, în 2005 se vor prezenta la start două categorii de competitori: cei „profesionișți” vor parcurge traseul tradițional de peste 200 de km, iar cei mai puțin pregătiți, dar la fel de dornici de aventură vor parcurge în categoria „amatori” un traseu de 150 de km. Echipele se compun din 4 persoane de peste 18 ani, obligatoriu fiind reprezentarea ambelor sexe. Se acceptă și înscrierea unor firme la Carpathian Adventure 2005. Premiile vor consta din echipamente alpine valoroase oferite de firma autohtonă de fabricare de echipamente de munte ATTA.

Coordonator program
Vargancsik Iringó

Date de contact:
0265-250 939
0744-151 032
office@carpathianadventure.ro
www.carpathianadventure.ro
Ioan Bîndeanu


Legături cu Ghidul Montan:
Masivul VLADEASA - Creasta Vladeasa  
Masivul VLADEASA - Varful Vladeasa  
Masivul VLADEASA - Cabana Vladeasa  
Muntii CALIMAN - Satul Calimanel  
Muntii CALIMAN - Varful Calimanul Cerbului  
Muntii CALIMAN - Ref. Salvamont Bradu Ciont  
Muntii GURGHIU - Comuna Gurghiu  
Muntii HASMAS - Sub Varful Hasmasu Negru (1773)  
Muntii HASMAS - Cheile Bicazului  
Muntii HASMAS - Cabana Cheile Bicazului  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Catunul Fantana Brazilor  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Statiunea Harghita Bai  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Cabana Harghita-Madaras  
Muntii BIHOR - Varful Fantana Rece  
Masivul VLADEASA  
Muntii CALIMAN  
Muntii GURGHIU  
Muntii HASMAS  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  
Muntii BIHOR  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: De la Bucin pe vf.Amza, înscris de tiberiu moldovan -
Am plecat la ora 10 din pasul Bucin(4 masculi cu armata facuta:))) cu intentia de a face traseul marcat (dunga albastra) pana in Varful Amza. Avand doar o harta din 1990 si ghidandu-ne doar dupa marcaj, am plecat entuziasmati cum ca vom ajunge acolo in max 7 ore, vom dormi acolo si a doua zi vom cobaori in comuna Ciumani.  Sincer va spun ca am marsaluit ca in armata nu ne-am plimbat ca-n parc si am ajuns dupa 9 ore!! Este o zona foarte salbatica, neumblata des, cu multi ursi. Va dati seama ca nu am vazut urme de om? Ce bine ne parea ca nu sunt conserve, flacoane etc... In putinele poiene pe care le-am intalnit, mai  era cate o stana parasita demult... Apoi ne-am intalnit cu vreo 25 de cai, departeee! Nu cred ca mai au stapan, la cum aratau si ce departe erau... In primul rand, traseul o ia aiurea spre vest, aprox o ora si jumatate, ajungi pe alte meleaguri prima data, doar apoi se intoarce spre S-E, si apoi intr-un final, sus pe Amza. Dupa un somn binemeritat, a doua zi, ne-am strans toalele si am plecat mai departe spre Cumani. Totul a fost OK. a fost o aventura de neuitat, cu multe surprize neasteptate(nu vreau sa intru in detalii). Sfat: e bine sa ai spray impotruva ursilor!:))) ...

Un traseu: [N-am găsit]

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii

Știrile sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.