Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share

Tur comemorativ - Mon, Apr 5, 2004, 2:52 pm, visited 5810 times


Aproximativ 80 de alpiniști și salvamontiști din mai multe județe ale țării au făcut, la sfîrșitul săptămînii trecute, un tur comemorativ în Munții Harghitei în amintirea lui Mike Csaba, unul dintre alpiniștii harghiteni care a murit în avalanșa din Bucegi din luna ianuarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Alpiniștii și prietenii lui Mike Csaba s-au adunat la cabana de la Harghita-Mădăraș și au făcut un tur comemorativ pe o distanță de mai mulți kilometri prin munți, ajungînd pînă la vîrful Mădăraș.
Prietenii lui Mike Csaba au purtat insigne cu fotografia tînărului și au dedicat trei zile, de vineri pînă duminică, alpinistului care a murit în avalanșa de pe Valea Morarului din Munții Bucegi, povestind despre realizările sale și despre numeroasele escalade pe care le-au făcut împreună cu el.
Alpiniștii au spus că Mike Csaba era un om de excepție, solidar, cu un spirit de sacrificiu ieșit din comun și mereu pregătit să îi ajute pe cei aflați la nevoie.
Mike Csaba (31 de ani) era membru al clubului de alpinism „Aquila” din Odorheiu-Secuiesc, voluntar la Crucea Roșie și salvamontist de opt ani. Colegii lui au afirmat că avea foarte multă experiență, era pasionat de munte, s-a implicat în organizarea mai multor competiții de profil și a participat la numeroase concursuri.
Mike Csaba și-a pierdut viața în luna ianuarie, în timp ce participa la o competiție de ski-alpinism în Munții Bucegi, fiind surprins de o avalanșă pe Valea Morarului.
În urma avalanșei care s-a produs, în luna ianuarie, pe Valea Morarului, și-au pierdut viața și alpinistul orădean Buzasi Zoltan, un alt alpinist din Miercurea Ciuc, Blaga Istvan, un sergent angajat la Batalionul 21 Vînători de Munte din Predeal, Dorel Jercan, precum și un tînăr din Zărnești, Cosmin Conuț.
MEDIAFAX


Dan Izvoreanu


Connections with the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI - Coltii Morarului  
Muntii BUCEGI - Valea Morarului  
Muntii BUCEGI - Ref. Salvamont  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Baile Miercurea-Ciuc  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Miercurea Ciuc (sub Padure)  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - D.F. Madarasu Mare  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Satul Madaras  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Statiunea Harghita Bai  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC - Cabana Harghita-Madaras  
Muntii CIUC si NASCALAT - Miercurea Ciuc (Sumuleu)  
Muntii CIUC si NASCALAT - Crucea Condra  
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - Predeal - Valea Joitei  
Muntii FITIFOI (PREDEAL) - D.N. 73A Predeal - Piriul Rece  
Muntii BUCEGI - Crucea Caraiman  
Muntii HARGHITA si PLATOUL VULCANIC  
Muntii CIUC si NASCALAT  
Muntii FITIFOI (PREDEAL)  
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article zapada trece, gunoaiele raman, submitted by Liviu verziu -
Desi se pare ca iarna este aproape si zapada va acoperi totul (sa speram ca asa va fi anul acesta), nu este prea tarziu sa mai avem un mediu curat. Baietii (si fetele) s-au distrat toata vara. Au ascultat cele mai noi melodii la MP3 playerele si telefoanele lor hi-tech sau din noile masini pe care si le-au cumparat si pe care le-au parcat pe spatiul verde din apropierea padurilor si raurilor, au baut cea mai buna bere din doze de aluminiu si cele mai bune racoritoare din PET-uri, au mancat cele mai bune chips-uri, cei mai buni mici, cele mai bune fripturi pe gratare, s-au incarcat cu energie consumand cele mai bune batoane energizante...

A trail [Not found]

Login or register to comment

The news are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.