Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Liste Alpinet - alpinet2k

Bookmark and Share

De la: Florin Stoican <f...@yahoo.com>
Data: Marți, 18 Mar 2008, 16:39
Subiect: [a] Presedintia a respins legea vanatorii ....
Astazi 18 martie 2008, Departamentul de comunicare publica a Presedintiei Romaniei a afisat pe pagina web http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=9603&_PRID= un comunicat de presa prin care anunta retrimiterea spre examinare Parlamentului Legea pentru completarea si modificarea legii vanatorii si protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006.

Asociatia Kogayon multumeste Presedintiei Romaniei pentru aceasta decizie, care speram sa aiba efecte benefice pentru ariile naturale protejate din Romania.

In acest context Asociatia Kogayon anunta anularea mitingului de protest programat pentru miercuri 19 martie, intre orele 13, 00 - 15, 00 in fata Palatului Cotroceni (Piata Leu).

Urmeaza sa urmarim procesul legislativ si sa actionam la Parlamentul Romaniei alaturi de ceilalti factori interesati la rediscutarea legii in cadrul comisiilor de specialitate pentru eliminarea prevederilor care aduc atingere ariilor naturale protejate si patrimoniului natural al tarii, in contextul legislatiei europene si nationale in vigoare.


Acest proiect, desi vizeaza o problema la nivel national cu foarte multe implicatii, a fost aprobat de Parlament fara dezbatere publica si fara consultarea specialistilor in domeniu, inclusiv Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, rezultatul fiind o lege plina de greseli de ordin tehnic, stiintific si terminologic, cu prevederi in contradictie cu acte normative aflate in vigoare la nivel national si european.

Romania, tara membra a Uniunii Europene cu cea mai bogata biodiversitate, trebuie sa actioneze in sensul conservarii patrimoniului sau natural, nu in sensul distrugerii sale prin astfel de pasi inapoi, care pot aduce mari prejudicii si imaginii Romaniei. Parcurile si Rezervatia Biosferei Delta Dunarii sunt arii protejate de importanta nationala, europeana si mondiala si trebuie protejate ca atare.

Demersului nostru s-au alaturat pana in prezent 84 organizatii si institutii si peste 4.700 persoane care au semnat o petitie online disponibila la adresa:
http://www.petitieonline.ro/petitie/stopati_vanatoarea_in_parcurile_nationale-p49330046.html


Multumim tuturor organizatiilor si persoanelor care ne-au fost alturi in aceasta campanie si speram ca finalitatea acesteie sa fie una benefica naturii din Romania.

Drd. Florin Stoican
Presedinte ASOCIATIA KOGAYON
www.kogayon.ro
Mesajele sunt preluate ca atare de la sursele menționate.
Nu ne asumăm nici o responsabilitate pentru forma și conținutul lor.

Alte mesaje din aceeași discuție:
SubiectAutorData
 [a] Presedintia a respins legea vanatorii ....Florin Stoican18 Mar 2008
   Re: [a] Presedintia a respins legea...Gelu Toaipa19 Mar 2008


Nu există comentarii pentru acest mesaj
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii