Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Week-end in Fagaras

Bookmark and Share

Week-end in Fagaras - Ziua II
Cu MTB-
Duminică, 10 oct 1999

 
   La ora 7:00 sună ceasul. Virgil sare din pat și se duce pe hol să vadă cum e vremea afară. Peste 10 secunde se întoarce. 'Plouă!'. Și se bagă iar în pat. Continuăm să dormim până la 10:00. Când ne sculăm, nu mai plouă, dar vremea e în continuare mohorâtă. Totuși vrem să ajungem iar pe creastă. Așa că, după ce luăm micul dejun, strângem lucrurile și pornim iar spre Bâlea Lac. Cam pe la 2000 m altitudine, începe ceața, care devine din ce în ce mai deasă. Șoseaua este și ea acoperită cu un strat subțire de zăpadă înghețată. Vizibilitatea este foarte redusă, așa că circulăm cu 20-30 Km/h. Nici când intrăm în tunel nu scăpăm de ceață. Luminița de la capătul tunelului nu se vede. Abia la 10 m înainte de ieșire se vede lumina. Oprim mașina, ne dăm jos, facem câțiva pași și ne hotărâm că nu prea avem ce face acolo. E o vreme de iarnă grea. Cu multă, multă zăpadă, ceață și vânt puternic. Total diferit față de ziua precedentă. Dupa 10 minute de iarnă ne decidem să mergem acolo unde e încă toamnă și ceva mai plăcut. Deci urcăm în mașina și începem să coborâm pe Transfăgărășan.

    Ne oprim la Vidraru. Admirăm lacul, admirăm barajul, admirăm monumentul, cumpărăm fructe care sunt ceva mai ieftine ca în București.

    Urmatoarea oprire o facem la Cetatea Poenari. Dupa ce urcăm o grămadă de trepte prin pădure (cred că sunt peste 1500 de trepte), ajungem în sfârșit la ruinele unei cetăți. Cică aici se retrăgea Vlad Țepeș cu familia și cu câțiva soldați atunci când năvăleau turcii în țară. Cred că stăteau cam înghesuiți.

    Pe la 13:30 am părăsit cetatea. Cătălin ne propune să vizităm biserica de la Corbi. Am văzut fotografii cu ea și sunt tare curioasă să o vad și în realitate. Biserica e într-adevăr foarte interesantă. E un fel de grotă zidită la intrare. Se numește Biserica din Stânca de la Corbi. Datează încă din epoca precreștină. La întemeierea Țării Românești a fost transformată în lăcaș de cult creștin, având hramul Sfinții Petru și Pavel. Mai întâi a fost schit de măicuțe, după aceea de călugări. Înăuntru, pe pereți se mai văd foarte vag picturile făcute de un oarecare Manole Zugravu. În naos este un caiet unde fiecare vizitator își scrie impresiile. Am citit câteva și m-au impresionat. Îmi pare bine că am vizitat această bisericuța ciudată.

    Pornim spre București, unde ajungem cam pe la 19:30. Mă simt ca și cum m-aș fi întors dintr-o vacanță. O excursie de numai 2 zile, în care am văzut atâtea! Și mă bucur că mi-am facut prieteni noi. Pe Cătălin l-am cunoscut pe Alpinet. Sunt convinsă că o să mai mergem împreună la munte.

Autor: Mihaela Staicu
Înscris de: Vasile Coțovanu
Vizualizări: 4297, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii